Wie zijn wij?

Energiegroep Woerden bestaat uit inwoners van de gemeente Woerden die zich bezighouden met het energiezuiniger maken van de eigen woning. Dit doen we door opleidingen te volgen, professionele adviezen in te winnen en zelf aan de slag te gaan met het energiezuiniger maken van onze woning.

Energiegroep Woerden heeft tot doel om laagdrempelig kennis en ervaring uit te wisselen met andere woningeigenaren, en elkaar zo te ondersteunen. Wij hebben diverse contacten met andere Energiegroepen en ondersteunende instanties in de provincie Utrecht.

Wat doen wij?

Wij organiseren informele bijeenkomsten over het energiezuiniger maken van de eigen woning. Op deze bijeenkomsten bieden we praktische informatie en handreikingen over een bepaald thema, zoals:

  • Energieverbruik omlaag, comfort omhoog
  • Zonnepanelen
  • Warmtepompen
  • Snelle bespaartips

Deze bijeenkomsten vinden regelmatig plaats op diverse locaties in Woerden. De agenda van onze bijeenkomsten vind je hier.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een huiskamerbijeenkomst te organiseren. Dit is een bijeenkomst bij iemand thuis, waar maximaal 8 personen aan deel kunnen nemen. Hierin kan meer worden ingegaan op de specifieke kenmerken van het huis van elke deelnemer. Een huiskamerbijeenkomst organiseren wij bij voldoende aanmeldingen, maar kun je ook zelf aanvragen voor jou en je buren of vrienden. Samen hiermee bezig zijn is leuk en inspirerend!

Tevens ondersteunen wij een gezamenlijk initiatief van 5 of meer bewoners in een straat, die dezelfde maatregel willen uitvoeren. Hebben jij en je buren hiervoor belangstelling, neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Bespaartips

Een eerste stap voor het energiezuiniger maken van je woning kan ook heel simpel zijn zonder dat het je eerst veel geld kost. Deuren in huis dichtdoen, korter douchen, lampen uitdoen en apparaten niet op standby laten staan: het is vaak een kleine moeite. En alles bij elkaar scheelt het flink op je energierekening! Klik hier voor bespaartips die geen, weinig of wat meer geld kosten.

Informatie & aanmelden

Voor meer informatie of aanmelding voor bijeenkomsten kun je mailen of bellen naar Alex Koopman of Mieke Lendfers via energiegroep@duurzaamwoerden.nl, tel. 06-10902574.