Hieronder vind je allerlei duurzame activiteiten zoals evenementen, presentaties, bijeenkomsten, workshops en bijzondere datums. De activiteiten van Duurzaam Woerden staan bovenaan, daaronder de agenda met andere activiteiten.

Vragen over de agenda of zelf een tip? Mail naar info@duurzaamwoerden.nl.

Activiteiten van Duurzaam Woerden

2023
Vanaf 1 November 2023
Doe je mee met een challenge?

Zero Waste Cafe gemist? Misschien wel vanwege de storm.?! We hebben acht challenges gepitched.  Jij kunt ook nog meedoen. Welke groene stap ga jij zetten?Drie challenges staan op Hart voor Woerden:Dertig dagen geen nieuwe spullen kopen.Dertig dagen plantaardig eten.Dertig dagen zwerfvuil rapen.

Doe je mee? Je kunt je aanmelden en er meer over lezen hier:

Geen spullen kopen: https://www.hartvoorwoerden.nl/hulpvragen/338170

Go plant based: https://www.hartvoorwoerden.nl/hulpvragen/338169

Woerden Clean up: https://www.hartvoorwoerden.nl/hulpvragen/336905

1 november t/m 31 december
Ruilkast Kerstdecoratie

Op zoek naar leuke kerstdecoraties? Of wil je juist van sommige  kerstspullen af?  Van 1 november tot eind december staat de Themaruilkast in de Duurzaamheidswinkel in het teken van kerst. Je mag dus komen brengen en/of halen!

10 en 24 November 2023
diverse basisscholen
Swapsint in Woerden

Zijn jouw kinderen hun speelgoed ontgroeid? Geef het een tweede kans! 

Ben je op zoek naar leuke cadeautjes, terwijl je thuis een overvloed aan speelgoed hebt liggen dat niet meer wordt gebruikt? Dan ben je van harte welkom op de speelgoedruilmarkt van Swap Sint! Alle informatie vind je met deze link: www.duurzaamwoerden.nl/swapsint 

vrijdag 24 november
14.00 uur
Natuur- en tuinboekenuitleen

“Lenen, Delen en Ruilen is het nieuwe Hebben”

Op Green Friday vrijdag 24 november om 14 uur, in de Duurzaamheidswinkel.

Als tegenhanger van het Kopenkopenkopen op Black Friday gaat het Biodiversiteitsteam Woerden “groene” boeken uitlenen.

Verschillende vrijwilligers hebben hun eigen boeken met als thema natuur en natuurlijk tuinieren in de nieuwe uitleenkast gezet. Het Biodiversiteitsteam Woerden, is een samenwerking van IVN en KNNV, waarbij inmiddels ook Duurzaam Woerden is aangesloten. Het zijn allemaal burgerinitiatieven met uitsluitend vrijwilligers. Het Biodiversiteitsteam Woerden zet zich in voor een natuurlijker leefomgeving.

Onlangs is de groep samen de “Groene Hoek” in de Duurzaamheidswinkel gestart (met ondermeer stekjes en een zadenbibliotheek) , en nu dus ook de Groene Boeken-uitleen toegevoegd.

Je bent van harte welkom bij de feestelijke onthulling van de uitleenkast, op vrijdag 24 november om 14 uur. Met een kopje koffie en wat lekkers kun je meteen een kijkje nemen in de kast. Geniet van het lezen en zie daarna méér!

Heb je ook een mooi “groen” boek waarmee je meer mensen wilt nspireren? Leen het uit via de Duurzaamheidswinkel! De boekenkast staat naast de succesvolle puzzel-uitleenkast.

Openingstijden Duurzaamheidswinkel: woensdag, vrijdag,zaterdag 10-15 uur

Voorstraat 75, Woerden.

woensdag 6 december 2023
en elke 1e woensdag v.d. maand
Fietsersbond

Spreekuur fietsersbond van 10.00 tot 12.00 uur

Voor al uw vragen over duurzaam vervoer in Woerden en de regio. Loop vrij binnen voor tips en adviezen.

Kijk ook eens op hun website https://www.fietsersbond.nl/

Andere activiteiten

De hele maand November 2023
Treevember

Treevember: dé maand waarin bomen en voedselbossen in de spotlights staan. Een voedselbos is ideaal voor bestuivende insecten en toont hoe voedselproductie en biodiversiteit kunnen samengaan. Door heel Nederland en België worden bomen geplant en crowdfunden gestart om de voedselbossen letterlijk te helpen groeien! Ook staan er diverse events gepland. Wil je meedoen, kijk op de site van www.thepollinators.org 

24 November 2023
Green friday

De Green Friday beweging is een initiatief van stichting Trees for All. Wij geloven dat het anders kan én moet. Daarom maken we van Black Friday, Green Friday.  In plaats van nog meer (onnodige) spullen te kopen doen we juist iets groens. Zoals een boswandeling maken, bomen (laten) planten of spullen (laten) repareren of recyclen. Meer info vind je op deze site: https://greenfriday.nl/

2 December 2023
Elke 1e zaterdag van de maand
Repair café Woerden

Zaterdag 2 December van 9.30 - 12.00 uur.                                          Repair café Woerden.

Samen repareren wat er stuk is.                                            Speelgoed, electrische apparaten, fietsen, naaigoed.                    Alles is welkom.

Adres: Techno Hub Industrieweg 2b Woerden      https://technohub.nl/

24 December 2023 - 3 Januari 2024
Eindejaars plantenjacht

We weten maar weinig van planten die midden in de winter bloeien. Daarom brengen we ze in kaart tijdens de Eindejaars plantenjacht. Jaag je mee? Ga naar de site van: www.tuintelling.nl/tellingen/eindejaars-plantenjacht

2 Februari 2024
Wereld waterlandendag

De Wereld Waterlandendag wordt sinds 1997 op 2 februari gehouden om aandacht te besteden aan het belang van moerassige gebieden voor onder meer de instandhouding van biodiversiteit op aarde.