Als burgerinitiatief Duurzaam Woerden zijn we actief in de gemeente Woerden. We werken samen met allerlei mensen, groepen, organisaties en bedrijven en overheden. Hieronder lees je meer over de vele activiteiten in wijken en dorpen.

Zegveld Geeft Warmte

Zegveld Geeft Warmte is een initiatief van Zegvelders en Meijenaren om hun dorpsgenoten in financiële nood te helpen. Er is een werkgroep opgericht en deze bestaat uit vertegenwoordigers van de Zegveldse kerken en Zegveld Zorgt. Vanwege de recente stijging van de energiekosten en de steeds duurder wordende eerste levensbehoeften is deze hulp hard nodig.

De werkgroep heeft een fonds opgericht dat het mogelijk maakt dorpsgenoten financieel te helpen. Zowel gezinnen met een netto inkomen op bijstandsniveau als gezinnen met een netto inkomen tot ongeveer 140% van de bijstandsnorm behoren tot onze doelgroep en kunnen het aanvraagformulier invullen om in aanmerking te komen voor een tegoedbon van € 100,00.

Wil je hierover meer weten? Bezoek dan de website van Zegveld Geeft Warmte.

Op bovengenoemde website kun je het volgende verwachten:

  • Wie zijn wij? – De leden van de werkgroep staan hier vermeld en namens welke organisatie.
  • Hulp vragen – Hier lees je of je in aanmerking komt voor een tegoedbon en kun je naar het aanvraagformulier om een tegoedbon aan te vragen.
  • Hulp geven – Als je dit een prachtig initiatief vindt en graag ook jouw steentje wil bijdragen, kun je een gift overmaken. Om het makkelijk te maken is er ook een QR code toegevoegd.
  • Duurzaam Woerden – Hier vind je alles over het bijdragen aan een duurzame samenleving.
  • Fermwerk – Hulp die je kunt aanvragen bij geen of een laag inkomen.
  • Energie informatie – Hier vind je alle informatie over energie en energiebesparing.