Swap Sint komt weer naar Woerden!

Zijn jouw kinderen hun speelgoed ontgroeid? Geef het door!

Het is september. De eerste pepernoten liggen in de winkels klaar. Voor je het weet is de Sint weer in het land en staat pakjesavond voor de deur. 

Op zoek naar leuke cadeautjes en je kast thuis vol liggen met speelgoed, waar niet meer mee wordt gespeeld? Kom dan naar de speelgoedruilmarkt van Swap Sint!

Swap Sint wil zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven geven op de speelgoedruilmarkt. Het is dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren. Het idee is dat er door de ruilbeurs minder nieuwe spullen gekocht worden. Een tweede doel is het beïnvloeden van het collectief bewustzijn: Alles is er al, maar ligt bij iemand anders in de kast. We benadrukken dat 2e hands cadeaus geven leuk is. Ons doel is om geen consumeergedrag in de hand werken.

Daarnaast is de ervaring dat er meer speelgoed wordt ingeleverd, dan weer uitgezocht wordt. Het speelgoed wat overblijft krijgt via goede doelen een mooie bestemming.

Speelgoed inleveren?

Voor vrijdag 4 november (locatie Margrietschool) of vrijdag 18 november (locatie de Kring of de Molenwiek) reserveer je een tijdsblok tussen 19.00 en 21.00 waarop je spullen kunt inleveren:

  • Schoon, heel en compleet speelgoed (max 10-15 stuks), bijvoorbeeld spelletjes, boeken, puzzels, tennisrackets, auto’s, bouwblokken, (barbie)poppen
  • Voor kinderen vanaf 2 jaar maar vooral óók voor kids ouder dan 6 jaar!
  • Géén knuffels, dvd’s, cd’s
  • Boeken, spellen & puzzels onbeperkt inleveren

Mocht je speelgoed hebben voor kinderen vanaf 7 jaar, maar wil je geen speelgoed ruilen, dan kan je deze ook alleen komen inleveren.

Speelgoed uitzoeken

Voor ingeleverd speelgoed krijg je waardepunten terug:

  • 0 punten voor waarde €0,- tot €1,- (schoencadeaus)
  • 1 punt voor waarde €1,- tot €2,50
  • 2 punten voor waarde €2,50 tot €5,-
  • 5 punten voor waarde €5,- tot €10,-
  • 10 punten voor waarde €10,- tot €20,-
  • 15 punten voor waarde meer dan €20,-

Waarde is gebaseerd op tweedehands/marktplaats

Met de gekregen punten kun je op zaterdag 5 november (locatie Margrietschool) of zaterdag 19 november (locatie de Kring of de Molenwiek) tussen 10.00 en 12.00 vrij inlopen om weer speelgoed uit te zoeken. 

Tijdsblok reserveren?

Vind jij het fijn om je eigen speelgoedstapel eens uit te dunnen en er op een duurzame wijze een super Sinterklaasfeest van te maken? Kom ruilen! 

Vanwege het grote succes van afgelopen jaar wordt de speelgoedruilmarkt dit jaar op maar liefst drie locaties georganiseerd.
Je kunt een tijdslot reserveren via bijbehorende link:

Margrietschool
Oeralstraat 1, Woerden
Vrijdag 4 November

De tijdslots op de Magrietschool zitten vol.

de Molenwiek
Stromenlaan 145-147, Woerden
Vrijdag 18 November

de Kring
Jan Steenstraat 102, Woerden
Vrijdag 18 November

Het goede doel

Al het speelgoed wat na de ruilmarkt over is, gaat naar goede doelen organisaties, minder bedeelde gezinnen en BSO’s. 

Contact

Bij vragen of aanmelding annuleren kan je terecht via: SwapSintWoerden@gmail.com .