In onze winkel hebben we een kliko staan, op een voetstuk. Niet voor ons eigen afval, maar als demonstratie van een duurzaam product waar we enthousiast over zijn! Met dit deksel voor je gft-container voorkom je de bekende onaangename geurtjes, wat in de zomer voor velen geen overbodige luxe is. We vertellen je hieronder meer over deze “Anti Maden Kliko Klep”. Onze winkelbezoekers hebben er al enkele aangeschaft. Misschien ook iets voor jouw huishouden?

Klep met vele voordelen

Onze vrijwilliger Kirsty heeft de klep zelf thuis uitgeprobeerd en is er zeer tevreden over. Dat valt eigenlijk al van haar gezicht af te lezen (zie foto). Maar wat is er nou zo goed aan dit product? Om te beginnen heb je geen last meer van nare geurtjes rond de container. Daarnaast blijven ongedierte en ratten weg. Je hebt dus geen maden of vliegen meer in de bak. Bovendien is het niet langer nodig om gft-afval in plastic zakken of organische zakken te verpakken. Dankzij de micro-organismen in het bio-filter worden rottingsgassen afgebroken.

Ook niet mis: de verbeterde scheiding van GFT door dit deksel is wetenschappelijk bewezen en maakt een zuivere afvalstroom voor biogas of compost mogelijk.

Milieuvriendelijk product

“Wij hebben het tot onze missie gemaakt om de levenskwaliteit van onze klanten in het dagelijkse leven merkbaar te verbeteren. Altijd met het oog op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Wij bieden ook oplossingen voor de volgende generatie!” Dit valt te lezen op de website van de fabrikant. De site is een bron van informatie voor wie het fijne ervan wil weten. 

Dit product is makkelijk en snel op alle gangbare containers te plaatsen. Het filter kun je ook eenvoudig zelf verwisselen. De robuuste en doordachte constructie is verkrijgbaar voor 60/80 liter, 120 liter en 240 liter containers.

Kopen, bestellen of meer weten?

En wat is de prijs van deze kleppen? De kleine klep bieden wij aan voor € 42,50 en de grote voor € 57,50. Ben je al helemaal fan? Je kunt deze klep op de volgende manieren kopen of bestellen:

  • Kom langs in de Duurzaamheidswinkel (Voorstraat 75, Woerden) en betaal per QR-code. Je kunt het deksel dan gelijk meenemen.
  • Stuur een email naar zerowaste@duurzaamwoerden.nl met als aanhef “Bestelling deksel” en vermeld in de tekst jouw naam, telefoonnummer en hoeveel deksels je wil. De bestelling kun je dan komen betalen in de winkel.
  • Of: bestel deze klep simpelweg door overmaking van het juiste bedrag naar:  Stichting Duurzaamheidswinkel, ten name van: A.C.W. Albers, rekeningnummer (IBAN): NL 13 RABO 0373 9856 49. Vermeld als omschrijving “Zero Waste Groene Hart – Inkomsten Anti maden Kliko Klep”.

Heb je vragen over dit product, stuur gerust een mailtje naar zerowaste@duurzaamwoerden.nl.

Foto's