Ontdek duurzaamheid in de winkel

Onze duurzaamheidswinkel bevindt zich aan de Voorstraat 75 in Woerden (zie kaart). Hier kun je terecht met al je kleine en grote vragen over duurzaamheid. Loop gerust eens binnen om te snuffelen of je te laten informeren over onze 3 duurzame thema’s: energie (energietransitie), groen (biodiversiteit) en circulair (zero waste). Klik in de menubalk boven aan deze pagina voor meer informatie over een van deze onderwerpen.

Wat vind je in onze winkel?

In de winkel vind je allerlei handige duurzame snufjes en natuurlijk ook betrouwbare techniek en oplossingen zoals isolatiewarmtepomp, zonnepaneel, sedum of infraroodverwarming. Ook kun je spullen ruilen in onze ruilkast die steeds een ander thema heeft zoals plantjes of puzzels. Of word anders lid van de puzzelbieb van de Lions! Je vindt er ook vanalles voor een afvalvrij leven.

In de recyclebar kun je maar liefst negentien materialen inleveren die je anders bij het restafval zou gooien, denk aan lege stiften, kurken, bubbeltjesplastic, kapotte panty’s (zie ook: recycle-bar). Eind 2022 is de winkel uitgebreid met een zadenbibliotheek. Je vindt hier zakjes met biologische zaden. In het najaar kun je zaden die je oogst inleveren. Een groepje gemotiveerde vrijwilligers zorgen dat er zakjes gevuld worden en er volgend voorjaar opnieuw een gevarieerd aanbod van zaden is.
Meer lezen: zadenbibliotheek.

Dat allemaal onder het genot van een duurzaam kopje koffie of thee. Onze enthousiaste vrijwilligers staan klaar om je wegwijs te maken. En wat dacht je van onze prachtige etalage?

Openingstijden/datums

De winkel is n voor iedereen gratis te bezoeken op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 15 uur. Loop gerust een keertje binnen voor informatie en advies! 

In onze winkel vinden regelmatig duurzame activiteiten plaats zoals workshops, debatten, presentaties & bijeenkomsten. Zoek je voor jouw groene activiteit een goed bereikbaar thuis in de hoofdstad van het Groene Hart? Neem contact met ons op. Tip: kijk ook eens op onze agenda.

Contact opnemen

Heb je vragen over de winkel, wil je een afspraak maken om langs te komen of bijdragen aan de winkel als duurzaam vrijwilliger, initiatiefnemer, bedrijf of organisatie, mail ons via winkel@duurzaamwoerden.nl. We horen graag van je!

Foto's van de duurzaamheidswinkel

Informatie over de winkel

Handige info over parkeren in Woerden vind je op deze pagina van Stadshart Woerden.

De locatie van de Duurzaamheidswinkel is aangegeven op onderstaande kaart.