Sinds juli 2022 is er een permanente plantenbieb in de Duurzaamheidswinkel. Je kunt iemand anders blij maken met stekjes van je favoriete plant. Of je kunt hier terecht om zomaar een nieuw plantje aan je collectie toe te voegen.

Al een hele tijd is er een ruilkast in onze winkel. “Ruilen en delen is het nieuwe hebben” is een veelgehoorde uitspraak van Zero Waste Groene Hart. Waarom iets nieuws kopen als het er al is? Na twee maanden stekjes en plantjes als thema bleef de vraag. Omdat het ruilen van al dat groen in potjes werd gemist is er nu dus een blijvende plek in de winkel ingericht.

Waar kun je tegenwoordig nog gratis zulk plezier beleven? Je bent welkom om te halen en te brengen. Je herkent de ruilkast aan het bordje “ruilkast stekjes”.

Wil je zelf een planten- of stekjesbieb starten? Of heb je ergens zo’n bieb gespot in Woerden en omgeving? Laat het ons weten via zerowaste@duurzaamwoerden.nl of meld het op deze Facebook-pagina waar je allemaal plantenbiebjes vindt in heel Nederland.

Plantenbieb foto's