Afvalvrij leven in Woerden en omstreken

Afval, en vooral restafval en plastic, heeft een enorme impact op het milieu. In Woerden hebben we per huishouden gemiddeld 423 kilo afval per jaar. Dit is 131 kilo onder het gemiddelde in Nederland. We doen het dus hartstikke goed in Woerden. Toch belandt hiervan nog steeds 162 kilo in de verbrandingsoven. Zonde toch?

Zero Waste Groene Hart wil hier verandering in brengen!

Wij weten uit eigen ervaring hoe je met kleine aanpassingen je afval kan verminderen. Minder afval, en toch comfortabel leven. Het kan echt!

Deel je ervaringen op Facebook

In onze facebookgroep wisselen we praktische tips uit over waar bijvoorbeeld verpakkingsvrije producten te koop zijn, welke winkels je terecht kunt met eigen potjes en bakjes, maar ook om successen en mislukkingen in je eigen zero waste uitdaging te delen.

We lobbyen bij de gemeente om Zero Waste onder de aandacht te brengen en hopen dat het thema in het beleid opgenomen gaat worden.

Info en meedoen

Wil je meer informatie over Zero Waste Groene Hart, wil je meedoen of heb je een goed idee? Neem dan contact op met ons.

Zero Waste Groene Hart: Jolanda, Ilja, Laura, Karlijn, Marjan, Wilma, Jacqueline en Marcha

Neem je eigen verpakking mee!

We moedigen Woerdenaren aan om hun eigen bakjes, zakjes en potjes mee te nemen naar de winkel. Van broodzakken naar de bakker, groentezakjes naar de groenteboer, potjes voor nootjes tot bijenwasdoeken voor het inpakken van kaas. Dat bespaart heel veel onnodige verpakkingen en dus afval.

In Woerden zijn er al veel winkels waar je verpakkingsvrij boodschappen kunt doen. Deze winkels herken je aan de sticker (afbeelding hiernaast).

Neem zelf je verpakking mee en begin je Zero Waste avontuur bij de leukste ondernemers van Woerden!

Hier vind je het overzicht van alle deelnemende winkels.

Wil je verpakkingsvrij winkelen buiten Woerden? Kijk dan op de site van Zero Waste Nederland waar alle locaties met sticker te vinden zijn.

Wil je zelf als ondernemer bijdragen aan verpakkingsvrij winkelen? Neem dan contact op met zerowaste@duurzaamwoerden.nl. Wij helpen graag!