Waarom een warmtescan?

Een woning goed isoleren kan zo’n 40% energiebesparing opleveren. Bij isolatie gaat het om:

  • dak (van binnen of van buiten)
  • (spouw)muren
  • ramen
  • vloer en/of kruipruimte
  • kieren in het huis.

Om te weten waar je het beste kunt beginnen met isoleren, is een warmtescan een goede start. Daarom hebben Duurzaam Woerden en de gemeente afspraken gemaakt om woningen te laten scannen op hun isolatiekwaliteit.

Hoe werkt het?

Voor een warmtescan gebruiken we een speciale warmtecamera, waarmee foto’s van uw huis worden gemaakt.

De warmtescans worden gedaan door vrijwilligers, die hiervoor een training hebben gehad. Zij kunnen met een warmtecamera overweg, en laten je zien waar de meeste warmte uit je huis weglekt.

Om een betrouwbare scan uit te voeren moet het buiten wel koud zijn (minstens 10 graden verschil tussen binnen en buiten). Daarom kan zo’n scan alleen in de periode oktober t/m maart worden uitgevoerd bij voldoende koud weer. Dit beperkt het aantal mogelijke scans per jaar.

We beschikken inmiddels over 2 warmtecamera’s en ruim 20 vrijwilligers, dus bij een geschikte buitentemperatuur bent u snel aan de beurt.

Aanmelden voor een warmtescan

Let op! Alleen woningen in de gemeente Woerden komen voor de warmtescan in aanmerking.
 

Alleen de periode van oktober t/m maart is geschikt voor het uitvoeren van scans. Bovendien mag de buitentemperatuur niet te hoog zijn. Als het te warm is, zetten we u op een wachtlijst en wordt u geïnformeerd zodra er weer scans mogelijk zijn.

Voor een scan vragen wij een eenmalige bijdrage van € 25,00.

Je kunt vanaf 1 oktober 2020 met je cadeaukaart ook een tegoedbon kopen bij Electroworld De Groot. Heb je deze tegoedbon gekocht, klik dan pas daarna op onderstaande knop om je aan te melden. (je moet namelijk ook de datum aankoop en een controlegetal invullen).

Vul anders hieronder uw gegevens in en klik op verzenden. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de warmtescan betaalpagina. Hier kunt u met iDeal het bedrag van € 25,00 overmaken.

Ter bevestiging van uw aanmelding krijgt u een mailbericht. Na ontvangst van de betaling wordt een datum met u afgesproken.

> Dit vind je vast ook leuk

Dit bericht heeft 2 reacties.

Geef een antwoord

> Dit vind je vast ook leuk