In het hart van Harmelen, binnen de gastvrije muren van het dorpshuis, is met trots op 1 november een gloednieuwe recyclebar onthult. Deze recente uitbreiding is een mooi voorbeeld van hoe lokaal enthousiasme en duurzaam denken hand in hand gaan.

Het initiatief, geïnspireerd door het succes van de recyclebar in de Duurzaamheidswinkel in Woerden, biedt inwoners nu de mogelijkheid om uiteenlopende materialen een tweede leven te geven. Van kurken tot plastic doppen en van lege stiften tot kapotte panty’s – de recyclebar in Harmelen verwelkomt het allemaal.

Marguerite Boersma, een inwoner van Harmelen, raakte geïnspireerd na een bezoek aan de Woerdense variant en dacht: “Dat wil ik ook voor Harmelen!” Haar enthousiasme werd de kiem voor deze prachtige nieuwe voorziening. Vrijwilliger Hans heeft met zorg en precisie het rek voor de recyclebar getimmerd en de lokale Jumbo stelde vriendelijk de emmers beschikbaar. Deze zijn nu voorzien van vrolijk gekleurde etiketten.

De recyclebar is een mooi voorbeeld van samenwerking en gemeenschapszin en benadrukt de noodzaak van hergebruik en recycling. Inwoners van Harmelen en omstreken kunnen hun recyclebaar materiaal inleveren bij de recyclebar in het dorpshuis, geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 17:00 uur.

Meer weten?

Voor meer informatie over welke materialen welkom zijn en hoe deze bijdragen aan een circulaire economie, bezoek onze websites: www.harmelen.nu/dorpshuis en www.duurzaamwoerden.nl/recycle-bar.

We zien uit naar je bijdrage aan de
recyclebar! ♻️

> Dit vind je vast ook leuk

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

> Dit vind je vast ook leuk