Energiegroep Woerden

Energiegroep Woerden is een samenbundeling van inwoners in gemeente Woerden die hun huis energie zuinig maken. Het doel is om laagdrempelig kennis en ervaring uit te wisselen en elkaar zo te ondersteunen.
 
Wij organiseren informele bijeenkomsten voor woningeigenaren in gemeente Woerden, waarbij de diverse mogelijkheden worden besproken om je woning energie zuiniger te maken. Op deze bijeenkomsten bieden we praktische informatie en handreikingen over een bepaald thema, zoals:
  • Energieverbruik omlaag, comfort omhoog
  • Zonnepanelen
  • Warmtepompen
  • Quick wins

Naast de bijeenkomsten op een locatie ergens in Woerden, bestaat er ook de mogelijkheid om een huiskamerbijeenkomst te organiseren. Dit is een bijeenkomst die bij iemand thuis wordt georganiseerd en waar maximaal 8 personen aan deel kunnen nemen. Bij deze bijeenkomst kan er meer worden ingegaan op de specifieke kenmerken van het huis van elke deelnemer. Een huiskamerbijeenkomst organiseren wij bij voldoende aanmeldingen, maar kun je ook zelf aanvragen voor jou en je buren of vrienden. Samen hiermee bezig zijn is leuk en inspirerend!

Tevens ondersteunen wij een gezamenlijk initiatief van 5 of meer bewoners in een straat, die dezelfde maatregel willen uitvoeren. Hebben jij en je buren hiervoor belangstelling, neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

De agenda van onze bijeenkomsten vind je hier.

Een eerste stap voor het energiezuiniger maken van je woning kan ook heel simpel zijn zonder dat het je eerst veel geld kost. Deuren in huis dichtdoen, korter douchen, lampen uitdoen en apparaten niet op standby laten staan: het is vaak een kleine moeite. En alles bij elkaar scheelt het flink op je energierekening! Klik hier voor bespaartips die geen, weinig of veel geld kosten.

De Energiegroep Woerden bestaat uit 6 Woerdenaren die kennis en ervaring hebben verzameld door opleidingen te volgen, professionele adviezen in te winnen en zelf aan de slag te gaan met het energiezuiniger maken van de eigen woning. Wij hebben diverse contacten met andere Energiegroepen en ondersteunende instanties in de provincie Utrecht.

Voor meer informatie of aanmelding voor bijeenkomsten kun je mailen of bellen naar Alex Koopman of Mieke Lendfers via energiegroep@duurzaamwoerden.nl, tel. 06-1090 2574.

Deze post heeft een reactie

Geef een reactie

Sluit Menu