Het doel is om tussen 1 en 13 oktober 25.000 peuken in Woerden te rapen.

Via deze weg houden we je graag op de hoogte van de laatste stand van zaken. Met hoe meer mensen we gaan rapen tussen 1 en 13 oktober, des te beter. We werken met ambassadeurs en supporters:

  • Ambassadeurs zijn de mensen in Woerden die al zwerfvuil rapen en die nu peuken willen gaan rapen. Dit zijn individuele deelnemers. We komen met hen in contact omdat ze ooit hun emailadres hebben achtergelaten bij de gemeente of in de winkel toen ze een zwerfvuiltang kwamen halen. Dit zijn zo’n 250 Woerdenaren. Zij krijgen een mail met een oproep om mee te doen aan deze actie.
  • Supporters zijn bedrijven, verenigingen, winkels, buren, schoolklassen die besluiten als groep mee te doen. De volgende  organisaties zijn supporters van Minder Peuk meer Leuk en gaan als groep aan de slag: Brownies and Downies, AH,  OneXillium, TechnoHub, Stouthart, Overhoop, Ook/Parkcafe, Atelier Buitengewoon, KNNV natuurvereniging, Havo 5 klas van de Kalsbeek, Fudge, Pompier, Natuurspeelweide Bredius, de wereldwinkel, BS Eber Haezer in Kamerik, AV flowers en Politieke partij Splinter.

Ook meedoen?

Je kunt de actie Minder Peuk, Meer Leuk op verschillende manieren steunen:

  • Kom op zaterdag 1 oktober naar het Kerkplein. Hier wordt om 11 uur door wethouder Jelmer Vierstra het startschot gegeven voor de actie. Iedereen die dan een pot peuken raapt krijgt een bon voor een gratis koffie of thee. De potten kunnen ingeleverd worden bij de bakfiets op de markt of in de winkel.
  • Ben je lid van een club/organisatie? Super als je hen enthousiast maakt om supporter te worden
  • Raap in de periode van 1-13 oktober peuken in een glazen pot en breng deze naar de Duurzaamheidswinkel.
  • Leuk als je op social media de berichten over de actie liked/deelt.

Heb je een andere manier om de actie te ondersteunen, laat het ons weten!

Alvast veel dank, namens Jolanda Zwetsloot en Jacqueline van Noordenne. Als je vragen hebt, mail dan naar zerowaste@duurzaamwoerden.nl.

Aanmelden

Aanmelden om mee te doen kan via dit formulier.

Update (22 oktober 2022): Ineens begint het op te vallen als je door de stad loopt: Er liggen echt veel minder peuken dan normaal. De steegjes zijn veel schoner. En voor de Albert Heijn en bij het station is het verrassend schoon. We zijn de honderd (100!) potten inmiddels ruim voorbij. De actie is afgelopen dus je kunt geen potten met peuken meer inleveren bij onze winkel. Hopelijk blijft de stad ook na de actie schoon doordat er minder op straat wordt gegooid en er geraapt blijft worden.

Lees ook dit bericht in de Woerdense Courant.

Supporters van Minder Peuk Meer Leuk:

> Dit vind je vast ook leuk

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Corry Treur

    Een zinvolle actie, ik schrok van de hoeveelheid peuken.

Geef een reactie

> Dit vind je vast ook leuk