Afgelopen dinsdag zijn de eerste stappen gezet naar een Circulaire Boulevard voor de Gemeente Woerden. Een circulaire boulevard, of ambachtsstraat is een plek waar sociaal werk, onderwijs, recycling, upcycling en hergebruik van materialen samen komen. Vanuit de rijksoverheid is er een programma om dit in zoveel mogelijk gemeenten op te zetten om zo afval te verminderen.

Tijdens de thema-avond in de Duurzaamheidswinkel werden de deelnemers eerst geïnspireerd met voorbeelden uit binnen- en buitenland om daarna samen te kijken naar wat er bij ons in Woerden wenselijk en mogelijk is. De wens is groot gezien het aantal bezoekers en de brede vertegenwoordiging vanuit inwoners, politiek, het afvalbrengstation, sociale werkplaatsen en 2e-handswinkels, het repaircafé en de Technohub.

Een live tekenaar heeft de sfeer en de gesprekken zo goed als mogelijk weten te vatten in een fraaie prent, als 1e beeld van een toekomstige circulaire boulevard in Woerden. De prent geeft mooi weer hoe de avond was: druk, bomvol met goede ideeën en een tikkie chaotisch.

Enkele belangrijke benoemde punten zijn een toegankelijke en makkelijke inleverplek voor burgers, het betrekken van sociale werkplaatsen en het betrekken van onderwijs. Ook vindt men het belangrijk dat juist bedrijven ook reststromen kunnen afstaan én afnemen. Vooral voor dat laatste worden nog partijen gezocht

De initiatiefnemers blijven input verzamelen van diverse partijen, onder meer met een lezing bij de Rotary.  Het is de planning om na de zomer met de gemeente om tafel te gaan voor formelere stappen. Meedenken: Neem contact op met Brecht van der Laan via de website van Duurzaam Woerden (info@duurzaamwoerden.nl).

> Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

> Dit vind je vast ook leuk