Grote Groepsaankoop Zonnepanelen

Bekijk de acties van onze aanbieder SolarProf!

Duurzaam Woerden organiseert in samenwerking met SolarProf een unieke groepsaankoop voor zonnestroominstallaties voor particulieren in gemeente Woerden.

Alle particuliere woningbezitters kunnen hieraan meedoen. Voor de uitvoering is SolarProf, erkende installateur uit Woerden geselecteerd. Door deze efficiënte manier van werken heb je ten opzichte van de gangbare prijzen tot 10% lagere prijzen en meer zekerheid.

De groepsaankoop loopt tot 31 maart 2024.

Voor gebouwen binnen een beschermd stadsgezicht (en dorpsgezicht) gelden speciale regels. Ook als het om zonnepanelen gaat. Het was lange tijd niet toegestaan om zonnepanelen op gebouwen binnen een beschermd stadsgezicht te plaatsen. Sinds 2020 is het onder een aantal voorwaarden wel mogelijk. Die voorwaarden zijn gesteld om de historische waarde van een beschermd stadsgezicht te behouden.

Verschil beschermd stads-gezicht en monument!
Voordat we je meer vertellen over het plaatsen van zonnepanelen binnen een beschermd stadsgezicht maken we eerst het verschil duidelijk tussen een beschermd stadsgezicht en een monument. Deze termen worden namelijk vaak door elkaar gebruikt, terwijl ze niet hetzelfde betekenen. Een monument is een gebouw dat aangewezen is door de Rijksoverheid als een gebouw met cultuurhistorische waarde. Een stadsgezicht is een groep gebouwen die (op welke manier dan ook) een onderlinge samenhang heeft. Panden in een beschermd gebied hebben dus niet automatisch ook de status van een monument.

Wij hebben bij ons voor deze monumentale panden een afspraak bij de gemeente.
Mochten deze huizen zonnepanelen willen dan eerst een vergunning aanvragen bij de gemeente en dan pas een vraagstelling naar een leverancier van zonnepanelen sturen.

Mocht je vragen hebben neem eerst contact op met de gemeente.

Actie 1

Een compleet verzorgde installatie door SolarProf

Een compleet verzorgde installatie
Het aanbod in deze actie bestaat uit een volledig werkend zonnepanelensysteem. Installatie van het systeem is inclusief zonnepannelen, omvormer, montage, bekabeling en aansluiting van het systeem op je meterkast. De zonnepanelen kunnen op zowel een schuin als een plat dak worden geïnstalleerd.

Tip: SolarProf verzorgt ook laadpalen en meterkasten voor particulieren. Je hebt de mogelijkheid om achteraf per maand te betalen. Hierdoor hoef je geen investering te doen en kun je toch elke maand geld besparen op je woonlasten.

Installateur

SolarProf is geselecteerd als leverancier voor deze actie. SolarProf is al 20 jaar actief als zonnepaneleninstallateur. Het bedrijf werkt met hoogwaardige kwaliteitsmaterialen en is aangesloten bij zowel Holland Solar als bij Techniek Nederland. De installateurs zijn VCA gecertificeerd en werken conform de richtlijnen van de NEN1010 en NEN3140.

Zonnepanelen en omvormer

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die (zon)licht omzetten in groene stroom. De panelen die zijn geselecteerd voor deze actie zijn van het merk Winaico, met 400 Wattpiek. Het zijn volledig zwarte mono kristallijnen panelen. De panelen scoren goed op de prijs/kwaliteitsverhouding en zijn een Europees product. De omvormer is SMA en is ook een Europees product. SolarProf heeft ook andere panelen en omvormers mochten die meer toepasselijk zijn in jouw situatie.

Subsidie voor zonnepanelen

Er is op dit moment geen landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen. Er is wel een ander groot financieel voordeel: er wordt namelijk geen BTW in rekening gebracht. SolarProf zal bij aanschaf van de zonnepanelen de administratieve zorgen uit handen nemen.

Zo hoog is je rendement

Aanbieding

Een gemiddeld huishouden verbruikt 3.000 kWh per jaar. Daarvoor zijn 8 toppanelen van het Duitse Winaico 400 Wattpiek full black voldoende.

• Investering € 4.995 all-in, ex BTW*
• Voor montages op particuliere woningen betaalt u in 2023 geen BTW.
• Inkomsten per jaar circa € 1.200 (bij € 0,40 ct/kWh)
• Duitse omvormers van SMA incl. monitoring
• Je hebt 5 jaar lang 100% garantie op de gehele installatie.
• Ook de onderconstructie is van Europees fabricaat met alle kwaliteitskeurmerken.

*Bij een gemiddeld pannendak zonder schaduw. Natuurlijk zijn er andere situaties met andere producten mogelijk.

Schrijf je hier in voor de SolarProf actie!