Het Groene Debat

Locatie: KAS Woerden

Het Groene Debat gemist? Kijk het hier terug:

Video afspelen

Het Groene Debat 2022

Woensdag 16 februari

Dat het hoog tijd is om duurzamer met de aarde om te gaan hoeven we hier niemand uit te leggen. Dat we allemaal veel meer invloed hebben dan we denken is hier de boodschap. En dat het tijd wordt om die invloed te gebruiken!

Niet iedereen kan nu eenmaal Greta Tunberg zijn en niet iedereen hoeft zijn leven te wagen op een rubber bootje van Greenpeace. Maar iedereen kan iets doen binnen zij eigen cirkel van invloed. De komende gemeenteraadsverkiezingen zijn een prachtig moment om je eigen invloed in te zetten voor echte verandering.

Zero-Waste Groene Hart organiseert onder het motto “Woerdense oplossingen voor Wereldse problemen” het eerste groene debat in Woerden. Hierin vragen we de Woerdense politiek zich uit te spreken over hun groene plannen.

  • Hoe gaan ze circulariteit in Woerden bevorderen om het afval te verminderen?
  • Hoe gaan ze in Woerden op een natuurlijke en inclusieve manier aan de woningvraag werken?
  • Hoe denken ze over energieopwekking in en rondom woerden?
  • Hoe kijken ze aan tegen natuur en landbouw in het groene hart?

In het debat zijn de ingezonden vragen en zorgen van Woerdenaren meegenomen. Om zo niet tegen, maar mét elkaar te werken aan een mooier Woerden.

Op woensdagavond 16 februari zullen de Woerdense partijen over deze grote groene onderwerpen in debat gaan. De exacte manier van het debat en de inspraak van inwoners hangt af van de omstandigheden. 

Klik op de afbeeldingen hieronder voor alle volledige verkiezingsprogramma’s

RPL uitzending

Daarnaast zendt RPL een herhaling uit van de uitzending op zondag 20 februari om 10:00 uur.

Kijk de herhaling terug op tv of via www.rplwoerden.nl/televisie