De Kromwijkerkade Bloeit Op!

Na grondig onderhoud aan het riool en het wegdek door de Gemeente Woerden begin vorig jaar, lag de groenstrook aan de Kromwijkerkade er maar kaaltjes bij.

Het moment dus om met elkaar de Kromwijkerkade om te vormen tot een bloeiende berm met weidebloemen.

Na overleg met de Gemeente Woerden en met de Bunnikgroep, de aannemer voor het groen, hebben de bewoners advies gevraagd bij zadenleverancier Cruydt-Hoeck over welk zaadmengsel het beste past bij hun berm.

Er is gekozen voor een bloemrijk graslandmengsel voor lichtere gronden. Dit mengsel is zacht van kleur, aantrekkelijk voor bijen, vlinders en vogels en gemakkelijk te beheren en te onderhouden. Er zitten wel 28 verschillende soorten bloemen in het zaadmengsel. Ook bevat het mengsel een aantal tweejarige planten.

Het wordt dus spannend welke bloemetjes zich dit voorjaar gaan laten zien. Omdat er toch nogal wat gras groeit tussen de bloemen hebben de bewoners van de Kromwijkerkade op 1 mei met elkaar de groenstrook langs de kade voor de tweede keer ingezaaid. Eerst hebben we met elkaar koffie gedronken en het werk verdeeld. Na een kwartiertje inzaaien was de klus alweer gedaan en hebben we plannen gesmeed voor een buurt-BBQ. Groen doen is dus niet alleen leuk voor de bijen, vogels en vlinders maar ook voor je buurt!

Dank aan de Bunnikgroep voor het materiaal!

Wil je zelf ook meer Groen Doen met je buren? Neem dan contact op via info@duurzaamwoerden.nl voor advies en tips.

> Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

> Dit vind je vast ook leuk