Zero Waste Woerden promoot het afvalvrij leven binnen Woerden en omstreken.

Afval, en vooral restafval en plastic, hebben een enorme impact op het milieu. In Woerden hebben we per huishouden gemiddeld 423 kilo afval per jaar. Dit is 131 kilo onder het gemiddelde in Nederland. We doen het dus hartstikke goed in Woerden. Toch belandt hiervan nog steeds 162 kilo in de verbrandingsoven. Zonde toch?

Zero Waste Woerden wil hier verandering in brengen.

Wij weten uit eigen ervaring hoe je met kleine aanpassingen je afval kan verminderen. Minder afval, en toch comfortabel leven. Het kan echt!

We moedigen Woerdenaren aan om hun eigen bakjes, zakjes en potjes mee te nemen naar de winkel. Van broodzakken naar de bakker, groentezakjes naar de groenteboer, potjes voor nootjes tot bijenwasdoeken voor het inpakken van kaas. Dat bespaart heel veel onnodige verpakkingen en dus afval.

We delen stickers met de tekst “neem gerust je eigen verpakking mee” uit aan winkeliers, zodat klanten weten, dat winkels open staan voor eigen verpakkingsmateriaal. Inmiddels doen al zo’n 20 winkels mee en daar zijn we trots op.

Ook hebben we een facebookgroep. Deze groep is een plek, waar we praktische tips uitwisselen over waar bijvoorbeeld verpakkingsvrije producten te koop zijn, welke winkels je heen kunt met eigen potjes en bakjes, maar ook als een plek om successen en mislukkingen in je eigen zero waste uitdaging te delen.

We lobbyen bij de Gemeente Woerden om Zero Waste onder de aandacht te brengen en hopen dat het thema in het beleid opgenomen gaat worden.

Zet deze vast in je agenda:

Op 11 maart organiseren we het eerste zero-waste-café in het Rietheater in Woerden. Een leuke avond met een ervaren zero-waster als spreker, een paneldiscussie en tijd om met elkaar ervaringen en tips uit te wisselen over dit thema. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis.

Wil je meer informatie over Zero Waste Woerden, wil je mee doen of heb je een goed idee? Neem dan contact op met ons.

Mail naar zerowaste@duurzaamwoerden.nl

Meld je aan bij onze facebookgroep https://www.facebook.com/groups/zerowastewoerden

Zero Waste Woerden: Jolanda Zwetsloot, Simone Veltkamp en Kirsty Mulder

> Dit vind je vast ook leuk

Deze post heeft een reactie

  1. Dank voor deze foto tekst! Zo voel ik mij niet imperfect als ik het niet met alles voor elkaar krijg!

Geef een reactie

> Dit vind je vast ook leuk

Sluit Menu