Langzamerhand druppelt het nieuws door dat Woerden een nieuwe klimaatburgemeester heeft. Misschien heb je al gehoord wie binnenkort bij groene initiatieven een lintje mag doorknippen?

Felicitaties! We zijn vereerd te melden dat onze vrijwilligster bij de Duurzaamheidswinkel Jacqueline van Noordenne is gekozen als nieuwe klimaatburgemeester van Woerden. Vanaf 1 oktober gaat ze zich voor een jaar extra inzetten voor klimaatdoelen. Ze wil de bewoners van Woerden inspireren en motiveren om niet af te wachten maar aan de slag te gaan. Wie haar kent zal het niet verrassen: Jacqueline laat er geen gras over groeien en laat van zich horen met de actie “Minder Peuk, Meer Leuk” die van 1 t/m 13 oktober gehouden wordt.

Word jij klimaatwethouder?

Voor vervolgacties is Jacqueline op zoek naar jongeren met ideeën oftewel klimaatwethouders, om “samen met hen Woerden meer circulair, groener en duurzamer te maken”. Lijkt het je leuk om klimaatwethouder te worden? Mail de klimaatburgemeester via jvnoordenne@gmail.com.

In de Nationale Klimaatweek (31 oktober t/m 6 november) worden de plannen van de klimaatwethouders bekend gemaakt. Meer informatie over de Nationale Klimaatweek vind je hier.

En hier is een linkje naar een kaartje met alle klimaatburgemeesters van Nederland.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Klimaatweek en alle initiatieven in Woerden, kijk dan vooral even hier!

> Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

> Dit vind je vast ook leuk