De gemeente Woerden gaat samen met inwoners en ondernemers onderzoeken hoe en onder welke voorwaarden het technisch mogelijk en maatschappelijk aanvaardbaar is om grootschalig duurzame energie op te wekken.

Het onderzoek loopt van januari tot en met de zomer van 2020, verdeeld in drie fasen. De eerste fase omvat straatgesprekken en een online enquête. Hier worden de eerste ideeën van Woerdenaren over duurzame energie opgehaald. Ook hoort de gemeente dan graag wat u belangrijk vindt in uw leefomgeving. Daarnaast is er een Energiecafé voor iedereen die meer achtergrondinformatie over duurzame opwek van energie wil. Begin februari zijn er inloopavonden om aan de slag te gaan met de mogelijkheden en de effecten van het opwekken van duurzame energie in Woerden.

  • Straatgesprekken op 13, 14 en 15 januari op verschillende locaties
  • Online enquête over uw leefomgeving en duurzame energie van 13 januari tot 26 januari
  • Energiecafé op 15 januari, locatie: Futuracollege, Abeellaan 2 in Woerden.
  • 3,4 en 5 februari 2020: drie inloopavonden op verschillende locaties

Aanmelden en op de hoogte blijven

Wilt u zich alvast aanmelden voor het Energiecafé, één van de inloopavonden of de nieuwsbrief Energie Update Woerden? Dat kan via deze link. Kijk op www.woerden.nl/duurzameopwek voor meer informatie.

> Dit vind je vast ook leuk

Deze post heeft een reactie

  1. Mark

    De avond van het energiecafé vond ik een goede avond. Ik was bang voor heel veel tegen. Tegen windmolens, tegen zonneparken, tegen biomassa centrales, tegen het verdrijven van de auto met verbrandingsmotor, etc. We zijn zo veel tegen…. Maar er werd eigenlijk heel duidelijk gepresenteerd hoe alle nederlandse gemeenten voor juni dit jaar hun bijdragen aan de klimaattafel gebouwde omgeving moeten indienen. De avond van het energiecafé ging dus over zonne installaties, groter dan 50 panelen en windmolens. Er werd van uit gegaan dat we dit rapport kenden. https://www.utrecht10.nl/media/filer_public/7a/11/7a11f593-ac17-40b4-8d2b-c49c4c2ec308/u16_def_rapport_energieanalyse.pdf Maar – in de tijd – over hoeveel zonnepaneel installaties of windmolens het dan zal gaan. Dat is mij nog niet duidelijk geworden.

Geef een reactie

> Dit vind je vast ook leuk