Een woning goed isoleren kan zo’n 40% energiebesparing opleveren. Bij isolatie gaat het om het dak (van binnen of van buiten), de (spouw)muren, de ramen, de vloer en/of kruipruimte en de kieren in het huis. Denk er wel om dat u na de isolatie voor voldoende ventilatie zorgt. Ventilatie is iets anders dan een raam openzetten. Een verblijfsruimte moet, als er mensen verblijven, regelmatig nieuwe zuurstof krijgen.

Om een betrouwbare scan uit te voeren moet het buiten wel koud zijn (minstens 10 graden verschil tussen binnen en buiten). Daarom kan zo’n scan alleen in de periode oktober t/m maart worden uitgevoerd bij voldoende koud weer. Dit beperkt het aantal mogelijke scans per jaar.

Duurzaam Woerden en de gemeente Woerden hebben afspraken gemaakt om woningen te laten scannen op hun isolatiekwaliteit. De scans worden uitgevoerd door vrijwilligers die hiervoor een training hebben gehad. We beschikken inmiddels over 2 warmtecamera’s en ruim 20 vrijwilligers, dus bij een geschikte buitentemperatuur bent u snel aan de beurt. Een scan kost € 25,00.

Voor zo’n scan kunt u zich hieronder aanmelden. Nadat u zich heeft aangemeld, krijgt u een mailbericht waarin u wordt gevraagd de bijdrage via iDEAL te voldoen. Na ontvangst van de betaling wordt een datum met u afgesproken.

Aanmelden voor een warmtescan van je woning in Woerden

Om te weten waar je het beste kunt beginnen met isoleren, is een warmtescan een goede start.

Duurzaam Woerden beschikt over een aantal warmtevinders, dat zijn mensen die met een warmtecamera overweg kunnen en de foto’s ook kunnen interpreteren. Zij laten je zien waar de meeste warmte uit je huis weglekt.

Voor een scan vragen wij een eenmalige bijdrage van € 25,00.

Om een woning te kunnen scannen, moet het buiten minstens 10 graden kouder zijn dan binnen. Daarom is in de praktijk alleen de periode van oktober t/m maart geschikt voor het uitvoeren van scans. Als het te warm is, zetten we je op een wachtlijst en word je geïnformeerd als er weer een geschikte scanperiode aanbreekt.

Vul hieronder je gegevens in en klik op verzenden.

 

> Dit vind je vast ook leuk

> Dit vind je vast ook leuk

Sluit Menu