De energie-bespaarbon, wat is dat?

Misschien herinner je je onze cadeaukaart-actie van vorig jaar? De kaarten waren erg gewild. Na de zomer gaan we weer uitdelen, namelijk: een “energie-bespaarbon” waardoor Woerdense inwoners flink wat energie kunnen besparen. In het begin komen de huurders aan de beurt en later ook woningeigenaren. Met de bon kun je onder andere pakketten met energiebesparende producten aanschaffen. Ook gaan we de wijken in. Hieronder lees je er alvast meer over.

Minder energieverbruik in huis. Waarom ook alweer?

Om klimaatverandering tegen te gaan is het belangrijk dat we goed omgaan met energie. Als we bewust kiezen voor schone en hernieuwbare energiebronnen, dan is dat beter voor ons en toekomstige generaties. Ook ons eigen energieverbruik kunnen we onder de loep nemen. Door thuis minder energie te verbruiken maken we met elkaar het verschil. Dat scheelt ook gelijk in je woonlasten! Dat hoeven we niemand uit te leggen. Wat we wel alvast willen uitleggen is wat de energie-bespaarbon inhoudt. Zodra het echt van start gaat, vertellen we je natuurlijk meer.

Zo gaan we ons energieverbruik verminderen

Samen met de gemeente Woerden gaat Duurzaam Woerden huurders en woningeigenaren helpen met het verminderen van hun energieverbruik en woonlasten. Dat gaan we doen op allerlei manieren. We gaan gesprekken voeren met bewoners, voorlichting en individueel energiebesparingsadvies geven, gratis pakketten met energiebesparende producten uitdelen en nog veel meer. Zo denken we de vraag “hoe dan?” te kunnen beantwoorden en te zorgen dat bewoners echt aan de slag kunnen met energiebesparing in hun woning. Verbruik jij straks ook minder?


Meedoen?

Op deze pagina houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de energie-bespaarbon. Houd ook je brievenbus in de gaten! Als huurder krijg je van de gemeente Woerden namelijk een brief in de bus. Natuurlijk zullen bewoners ook via pers en sociale media uitgenodigd worden om mee te doen met verminderen van hun energieverbruik. Tot binnenkort!

Meer informatie

Heb je vragen over dit project en wat het betekent voor de inwoners van Woerden? Of wil je meehelpen als vrijwilliger? Neem gerust contact met ons op via info@duurzaamwoerden.nl

De energie-bespaarbon wordt mogelijk door subsidie in het kader van de “Regeling Reductie Energiegebruik Woningen” (RREW). Meer weten? Lees dan verder op deze pagina van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.