Op woensdag 22 januari organiseert Duurzaam Woerden een avond over vergroening en biodiversiteit.

Er wordt een korte film vertoond over dit onderwerp en er is uitgebreid gelegenheid om met elkaar hierover in gesprek te gaan. Ook de gemeente zal aanwezig zijn om uitleg te geven over haar groenbeleid. Duurzaam Woerden verzorgt het uitrollen van plukbakken in de gemeente Woerden, helpt bij het vervangen van groenstroken met alleen gras in stroken met meer biodiversiteit, zoals het uitzaaien van weidebloemen, maar ook nieuwe maai- en snoeimethoden. En ook eetbaar groen proberen we in de gemeente te realiseren (plukstroken en pluktuinen). Kom naar de avond in het RIE-Theater om hier meer over te zien en te horen, en mee te praten over deze onderwerpen!

Woensdag 22 januari, aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
RIE-Theater, Franse Steeg 6 in Woerden
Toegang is gratis

> Dit vind je vast ook leuk

Deze post heeft 3 reacties

  1. Wat een goeie ideeen, plukbakken en stroken inzaaien met wilde bloemen voor meer insecten en biodiversiteit.
    Hierin ben ik zeker geïnteresseerd en wil hier graag aan mee doen.
    Helaas kon ik gisteravond niet naar de thema avond hierover omdat ik de aankondiging te laat las.
    Vlakbij mijn woning is een grasveldje waar volgens mij best iets beters van te maken is met bv een plukbare en wilde bloemen inzaaien.

    1. Ik heb er ook één, Anne Fleur. https://goo.gl/maps/PamyHMSrtiysFAET6 Maar ben jij er al achter hoe je een veldje kunt aanmelden? Als vlienderbloemenveldje, bijvoorbeeld. Mijn gezaairde bloemen worden steeds gemaaid 🙁

  2. Onze wijk in Zegveld is/wordt opgehoogd. Binnenkort, ik verwacht dit voorjaar, zal het groen geplant/gezaaid worden. Is het mogelijk dat dat gebeurd onder begeleiding van de kennis van duurzaam Woerden.

Geef een reactie

> Dit vind je vast ook leuk

Sluit Menu