De chocoladekruidnoten liggen alweer weken in de supermarkt, en pakjesavond staat bijna voor de deur. Ondanks deze Coronatijden gaat iedereen  weer in de vijfde versnelling om alle cadeaus op tijd in huis te halen. Daarnaast draait de pinpas overuren. En de feestmaand is al zo kostbaar! Zero Waste Groene Hart organiseert daarom een corona-proof Recycle Sint Ruilmarkt. 

Zero Waste Groene Hart wil graag de afvalberg verminderen en overconsumptie tegengaan, daarom organiseren we een speelgoedruilmarkt. Daarnaast zijn we extra blij dat de speelgoedstapel in ons eigen huis op de schop gaat en gereduceerd wordt tot datgene waar de kinderen echt mee spelen. Het overige speelgoed krijgt een mooi tweede leven bij andere kinderen thuis en onze eigen kinderen worden weer blij gemaakt met het ingebrachte speelgoed van anderen. Zo is de cirkel rond zonder nieuwe aankopen te hoeven doen. En het is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens goed voor de portemonnee!

De speelgoedruilmarkt in Woerden vindt plaats op 20 en 21 november in de Margrietschool, Oeralstraat 1, Woerden. Ouders kunnen op vrijdag 20 november tussen 19:00 en 21:00 speelgoed inleveren en op zaterdag 21 november tussen 09:00 en 13:00 speelgoed uitzoeken.

LET OP: Omdat het echt een ruilmarkt is kan je alleen speelgoed halen als je ook speelgoed hebt ingeleverd!

Vanwege de RIVM maatregelen werken we met een tijdslot voor zowel het brengen als het halen van speelgoed. We vragen je dan ook om twee keer een reservering te maken 
(1 voor brengen en 1 voor halen) door je hier aan te melden.

Is Recycle Sint Woerden vol? Kijk dan op www.recyclesint.org voor andere ruilmarkten in de buurt. Voor meer informatie over Zero Waste Groene Hart mail je naar zerowaste@duurzaamwoerden.nl.

> Dit vind je vast ook leuk

Dit bericht heeft 7 reacties.

 1. Joke Buijs

  Zijn knuffels ook in te leveren?

  1. Kirsty Mulder

   Hallo Joke,

   Knuffels mogen ingeleverd worden! Wel graag ook weer ander speelgoed ophalen. Spullen die we over hebben gaan naar de Roemeniemarkt.

 2. k. Jager

  Ik heb een serie kinderboeken van de kameleon. ik wil er een ander gelukkig mee maken en hoef er niets voor terug.

 3. Kirsty Mulder

  Hallo Joke,

  Knuffels mogen ingeleverd worden! Wel graag ook weer ander speelgoed ophalen. Spullen die we over hebben gaan naar de Roemeniemarkt.

  Groet Kirsty

 4. Kirsty

  Hallo K.
  Deze mogen zeker ingeleverd worden. Wat we over hebben brengen we naar de Roemeniemarkt.

 5. Vanessa Kompier

  Hoeveel speelgoed mag je maximaal inleveren?

  1. kirstym

   Hallo V,
   Je mag net zo veel inleveren als je zelf komt halen.
   Laten we zeggen maximaal 2 grote boodschappentassen?
   Het is de bedoeling dat aan het eind van de haalochtend alles weg is.
   Speelgoed dat overblijft brengen we naar de Roemeniemarkt.
   Als je veel speelgoed “over” hebt dan vragen we je om dit zelf naar Noppes, de Roemeniemarkt of een andere instelling te brengen.

Geef een reactie

> Dit vind je vast ook leuk