Op zaterdag 20 november werd voor het eerst in Woerden een Recyle Sint speelgoedruilbeurs georganiseerd. Dit initiatief van Zero Waste Groene Hart was erg geslaagd.

Mensen konden vrijdagavond hun speelgoed inleveren. Hier kregen ze waardepunten voor waarmee ze op zaterdag zo goed als nieuw speelgoed konden halen. Ze gingen met volgeladen dozen en tassen weer naar huis. Omdat er zo ontzettend veel werd ingeleverd is er ook speelgoed geschonken aan de voedselbank, de speel-o-theek, een aantal statushouders en de Amerpoort.

 “Een mooi initiatief”, noemden veel deelnemers het en tegelijkertijd “confronterend”, was een veelgehoorde reactie. “Mooi omdat iedereen al zoveel speelgoed heeft en het toch mooi is om er anderen blij mee te maken”. “Confronterend om dezelfde reden, dat er dus zoveel speelgoed was, waarvan veel zo goed als nieuw of zelfs nieuw in de verpakking en dat we normaal gesproken maar nieuw blijven kopen. “

Zou 2e hands cadeaus geven niet gewoon het nieuwe normaal moeten worden? “Bij een beter milieu denken we vaak aan niet meer vliegen, minder auto rijden of geen vlees eten. Maar de grootste verborgen impact zit vooral in het consumeren van spullen. Minder nieuwe spullen kopen is één van de makkelijkste dingen die je kunt doen om jouw steentje bij te dragen aan een gezonde aarde.

Wegens het grote succes gaat Zero Waste Groene Hart ook dit jaar ruilbeurzen organiseren, op meerdere locaties in Woerden en omgeving. Als je interesse hebt in het organiseren hiervan, meld je dan alvast aan via zerowaste@duurzaamwoerden.nl.

> Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

> Dit vind je vast ook leuk