In maart gaat er een tweede Oogst winkel in Nederland open en wel in Woerden. Dit wordt de winkel van Ramona Schalkwijk. Zij heeft de melkveehouderij van haar ouders overgenomen en brengt die in transitie naar een regeneratief bedrijf.

Lokale producten

Ramona: “Ik heb de droom om onze boerderij Bloemenweidemelk te transformeren van een gangbaar naar een regeneratief bedrijf. De afgelopen jaren zijn we gestopt met kunstmest en bestrijdingsmiddelen. We hebben bomen aangeplant en kruidenrijk grasland ingezaaid. De volgende stap is om het aantal koeien per hectare sterk te verminderen. Om dit te kunnen bekostigen gaan we zelf kaas maken en willen we eigen vlees en zuivel aanbieden. Mijn Oogst winkel in Woerden is de ideale manier om deze en andere lokale producten aan te bieden aan mijn directe omgeving!”

Komende weken gaan we aan de slag in het pand in het centrum (in de Rijnstraat voor de Woerdenaren!). En binnenkort hopen we ook dat de crowd ons nog een beetje op weg kan helpen ;). De transitie is happening!

Meer weten over deze winkel? Kijk op de website van Oogst.

> Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

> Dit vind je vast ook leuk