Steden zijn een concentratie van stenen en mensen. Stenen zorgen voor verhitting. Onderzoek heeft aangetoond dat binnensteden wel tot 8 graden heter kunnen worden dan open landschappen. Bewoners en bezoekers van de stad zijn op zoek naar verkoeling. Groen kan daarvoor zorgen. Bovendien bevordert meer groen een toename van de biodiversiteit. Meer planten en bloemen leiden tot meer insecten en dat is weer goed voor de continuïteit van het leven op aarde. 

Duurzaam Woerden wil graag een bijdrage leveren aan het vergroenen van de binnenstad. Deze mini-tuintjes zijn op verzoek van de omwonenden hier geplaatst door Duurzaam Woerden. De kisten zijn gemaakt door Cor werkt Beter en de beplanting is van Overbeek garden design. De gemeente Woerden heeft met een financiele bijdrage de plaatsing mogelijk gemaakt.

De minituintjes worden onderhouden door de omwonenden. 

Wat staat er in dit mini-tuintje?

Het minituintje is gevuld met planten die ook in de winter overwegend groen blijven. Door de seizoenen heen  groeien er steeds andere kleurrijke bloemen of besjes. Hieronder een overzicht.

Vrouwenmantel (Alchamilla Mollis) of leeuwenklauw is een overblijvende plant.

Meer weten: klik hier 

Het kruipklokje (Campanula poscharskyana) of Servisch klokje is een overblijvend kruid uit de klokjesfamilie (Campanulaceae). 

Meer weten: klik hier.

Goudaardbei (Waldsteinia ternata) is een overblijvende plant

Spiraea bumalda

Meer weten: klik hier

Dwergmispel (Cotoneaster Coral Beauty)

Meer weten: Klik hier

> Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

> Dit vind je vast ook leuk