De oplettende bezoeker heeft onze vacature voor een loskoppelaar natuurlijk al gezien. De gemeente zoekt ambassadeurs en klussers voor het loskoppelen van regenpijpen in Woerden. Het loskoppelen heeft vele voordelen, zoals minder wateroverlast. 

De gemeente Woerden heeft het Wijkplatform Molenvliet en Duurzaam Woerden gevraagd te helpen bij de actie om in Molenvliet 400 regenpijpen af te koppelen. Op 31 augustus om 19.30 uur is de aftrap in het wijkcentrum Sinar Maluku, Stromenlaan 132a. Over de actie, de voordelen van het loskoppelen, de loskoppelkit en subsidies lees je hier meer

Het doel is om in 2022 en 2023 bij minstens 400 huishoudens de regenpijp los te koppelen van het riool. Dat betekent: 400 regenpijpen afkoppelen en het water weg laten lopen in tuin of straat.

De gemeente Woerden heeft deze campagne samen met een extern bureau ontwikkeld en gaat inwoners ontzorgen door loskoppelkits aan te bieden, waarin alles zit wat je nodig hebt om los te koppelen en hulp bij het loskoppelen. Wil je hierover meedenken? Laat het ons weten!

> Dit vind je vast ook leuk

Geef een antwoord

> Dit vind je vast ook leuk