De oplettende bezoeker heeft onze vacature voor een loskoppelaar natuurlijk al gezien. De gemeente zoekt ambassadeurs en klussers voor het loskoppelen van regenpijpen in Woerden. Het loskoppelen heeft vele voordelen, zoals minder wateroverlast.

De gemeente Woerden heeft het Wijkplatform Molenvliet en Duurzaam Woerden gevraagd te helpen bij de actie om in Molenvliet 400 regenpijpen af te koppelen. Op 31 augustus om 19.30 uur is de aftrap in het wijkcentrum Sinar Maluku, Stromenlaan 132a. Over de actie, de voordelen van het loskoppelen, de loskoppelkit en subsidies lees je hier meer.

Het doel is om in 2022 en 2023 bij minstens 400 huishoudens de regenpijp los te koppelen van het riool. Dat betekent: 400 regenpijpen afkoppelen en het water weg laten lopen in tuin of straat.

De gemeente Woerden heeft deze campagne samen met een extern bureau ontwikkeld en gaat inwoners ontzorgen door loskoppelkits aan te bieden, waarin alles zit wat je nodig hebt om los te koppelen en hulp bij het loskoppelen. Wil je hierover meedenken? Laat het ons weten!

> Dit vind je vast ook leuk

Dit bericht heeft één reactie

  1. Sylwia Schóngart

    Goededag,
    Ik las in de krant over de actie “loskoopelen”, super aktie. Sinds twee jaar woon ik in de wijk die ik wilde, Molenvliet. Even later kocht ik een regenwaterton. Helaas weet ik niet hoe ik hem moet installeren, dus staat hij helaas losjes in de tuin. Ik las in de krant over de actie van 22 oktober en de mogelijkheid om mee te helpen bij de installatie ervan. wat is de kostprijs? Kan ik meer informatie krijgen?
    Alvast heel erg bedankt.
    Met vriendelijke groet, Sylwia

Geef een reactie

> Dit vind je vast ook leuk