Zelfgebreide trui of sjaal

De zeventienjarige Hanna Khomyk wil het gebruik van fossiele brandstoffen terugdringen. De kachel een paar graden lager zetten is al een goed begin. Als je een lekkere warme (zelfgebreide) trui aan of sjaal om hebt, dan merk je amper dat de kachel op 18 in plaats van 20 graden staat. 

Jongeren leren vandaag de dag op school niet meer om te breien of haken en daar wil Hanna verandering in brengen. Ze zamelt restjes wol in en vraagt volwassen breisters om jongeren het “ambacht” weer te leren. 

Leer breien of haken op 17 december 2022

Vind je het leuk om mee te doen met Hanna’s actie “Trui aan, kachel uit”? Op zaterdag 17 december zit Hanna in de duurzaamheidswinkel samen met een aantal brei/haak-coaches om jongeren te leren breien of haken en deelt bollen wol uit om de drempel om te beginnen te verlagen. Op vrijdag 10 februari is het warme truien dag en wordt de actie afgesloten.

Voor meer informatie kun je mailen naar: zerowaste@duurzaamwoerden.nl.

Hanna stond reeds in de krant met haar actie. Lees het nieuwsbericht op ad.nl. Een interview door RPL Woerden met klimaatburgemeester Jacqueline van Noordenne kun je hier beluisteren. Je leest ook over Hanna’s brei-actie op de website van Warmetruiendag.

Update: actie op 7 januari 2023!

De brei- en haakactie op 17 december 2022 was zo’n groot succes dat we het nog een keertje organiseren. Op 7 januari 2023 is iedereen weer welkom om deel te nemen aan Hanna’s actie.

Ook leuk: op vrijdagavond 13 januari wordt er breiles gegeven bij wolwinkel De Tuttebollen (zie deze website). En niet vergeten: op vrijdagmiddag 10 februari wordt de actie “trui aan, kachel uit” afgesloten in Parkcafe Bredius met een brei- en haakinstuif.

> Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

> Dit vind je vast ook leuk