Sinds ruim een jaar heeft Woerden een eigen energiecoöperatie: energiecoöperatie Woerden U.A., die zich presenteert onder de naam Woerden Energie. Inmiddels is deze organisatie al aardig op weg om een rol te spelen in het Woerdense energielandschap.

De coöperatie stelt zich ten doel om zoveel als mogelijk duurzame energie op te wekken binnen de gemeentegrenzen. De coöperatie bestaat uit inwoners van de gemeente Woerden die lid van de coöperatie worden (dat kan voor € 10 per jaar). Daarmee krijgen ze medebeslissingsrecht over de projecten en wat er met de financiële opbrengst gebeurt. 

Uitgangspunt is dat tenminste 50% van de zeggenschap lokaal is (dat uitgangspunt heeft de gemeenteraad ook onderschreven). Woerdenaren kunnen ook investeren in energieprojecten waarbij er sprake van een aantrekkelijk rendement.

Wil je de energie die in Woerden wordt opgewekt zelf afnemen? Stap dan over naar Samen Om, een coöperatie van lokale duurzame energiecoöperaties, waarbij ook Woerden Energie is aangesloten. De in Woerden opgewekte energie wordt aan Samen Om verkocht en zo krijg je de lokale energie weer terug in je eigen woning. 

Meer informatie en aanmelden als lid? Kijk op de website van Woerden Energie.

> Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

> Dit vind je vast ook leuk